About us        Contact

ΣΤΟ ΦΩΣ ή ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;

“Να μην υπάρξουν χέρια Ελληνικα που θα βλάψουν και θα κάψουν την ΕΛΛΑΔΑ.” 

Του Κώστα Κούση

Στις 14-12 2017, δραστήριο μέλος του  International Hellenic Association (IHA) έκανε κάποιες εποικοδομητικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων και την ακόλουθη:  α) «να καλέσει- ο κ. Παυλόπουλος- τα κόμματα να αποφασίσουν, αν θέλουν να αλλάξουν την γνωστή απόφαση των κομμάτων του 1992, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

  1. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η άποψη αυτή έχει και άλλους υποστηριχτές, ας μου επιτραπεί παρακαλώ, να καταθέσω μια άλλη προσέγγιση.

Μια πρόταση τίθεται προς συζήτηση όταν πιστεύεις ότι αυτό που θα πετύχεις έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι σπουδαιότερο από αυτό που ήδη έχεις. Στη προκειμένη περίπτωση το μέγιστο που θα μπορεί να επιτευχθεί, είναι η νέα απόφαση να ταυτίζεται και να είναι ισοδύναμη με αυτήν του 1992. Δηλαδή, μια απόφαση που θα είναι αντίθετη με τις δόλιες επιδιώξεις των Σκοπιανών. Αντίθετη με την επιχειρούμενη νομιμοποίηση πλαστογράφησης και σφετερισμού της ιστορίας, την εξαπάτηση της κοινωνίας, την ιδιοποίηση άυλης και υλικής ξένης περιουσίας. Αντίθετη με τις κρυφές και φανερές αλυτρωτικές  βλέψεων, τις οποί- ες δεν έπαψαν ποτέ να εκδηλώνουν οι «άλλοι». Πριν από εβδομάδες (13-12-2017) ο σημερινός Πρωθυπουργός των Σκοπίων, χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή, δήλωνε:  « Εκ μέρους της Κυβέρνησής μου, παραιτούμαι από το να θεωρώ την Μακεδονία (τη ΦΥΡΟΜ ήθελε να πει) ως τον μοναδικό κληρονόμο του Μ. Αλέξανδρου. Η Ιστορία ανήκει σ΄εμας, πιθανόν όμως ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας να ανήκει στην Ελλάδα(!), μέρος στην Βουλγαρία και σε άλλες χώρες…» Ο άνθρωπος προτιμά να  χαρακτηριστεί αγράμματος, ανιστόρητος, αφελής , προκειμένου να περάσει το εξωφρενικό μήνυμά του. Άλλωστε μπροστά στην ισχύ που του παρέχει το αξίωμά του και το αναμφίβολο κέρδος της προπαγάνδας, ποιά αξία έχει ο αυτό εξευτελισμός; Ταυτόχρονα έρχεται και έκρηξη μιας πρωτόγνωρης βόμβας, που ισοπεδώνω και εξαφανίζει κάθε τι ελληνικό! Ο Πρόεδρος της χώρας Γιόργκι  Ιβάνοφ, τις ίδιες μέρες περίπου με όσα είπε ο κ. Ζαεφ, βαρύγδουπος και σοβαρός, δηλώνει στη μακρινή  Βραζιλία ότι η λέξη « Μακεδονία» έχει … Ινδική προέλευση. Προέρχεται λέει από τις λέξεις « Μαα Κι Dunia” και οι Ρωμαίοι την έκανα « Μακεδονία». Και οι Έλληνες, λέμε εμείς, λιαζόταν ευτυχείς στη πλατεία Ομονοίας. Στο απόγειο της γελοιότητας προκειμένου να εξαπατήσουν τους πάντες και να πετύχουν το σκοπό τους! Ποιούς άραγε να μέμφεσαι και να λυπάσαι περισσότερο; Αυτούς που λένε τόσο προκλητικές και ανιστόρητες γελοιότητες – σκόπιμα ασφαλώς – ή εκείνους που ξέρουν και δεν αγανακτούν, που γνωρίζουν και σιωπούν;

  1. B) Έστω λοιπόν και συγκαλείται  συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κατά την πρόταση. Στη καλύτερη περίπτωση, θα παρθεί μια απόφαση ίδια με εκείνη του 1992, αυτήν που έχουμε ήδη. Είναι  δεδομένη! Προς τι λοιπόν να μπει ξανά στη βάσανο των συζητήσεων και των ατέρμονων διαβουλεύσεων; Και ΑΝ, λέμε ΑΝ, η καινούρια απόφαση έχει διαμετρικά αντίθετο σκεπτικό, τότε τι γίνεται; Γιατί να ρισκάρω δηλαδή το κύρος της πρώτης  απόφασης που σημαίνει ταυτόχρονα και την ακύρωσή της; Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι σημερινοί πολιτικοί  αρχηγοί, είναι πρόθυμοι να δώσουν μια απόφαση σύμφωνα με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας των πολιτών; Στην ουσία, αν προκύψει απόφαση αντίθετη με αυτήν του 1992, τότε καθίσταται αυτομάτως  αδύνατο να γίνει και δημοψήφισμα. Ήδη το απέρριψε ο αρμόδιος ΥΠΕΞ (8-1-2018), χωρίς να πάψει να ισχύει η απόφαση του 1992, δίχως να πει τίποτα για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λισαβόνας  (27-6 1992) όπου και αυτή υπογραμμίζει ότι « η ονομασία του κράτους αυτού, να μην περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία». Ο κ. ΥΠΕΞ όμως επέλεξε και αναφέρθηκε σε αυτές που κατατέθηκαν στο παρελθόν «είτε από τον τότε ΥΠΕΞ Πορτογαλίας (Πινέιρο) – χωρίς να αναφέρει ότι απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως από τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ, και προέκριναν και εκείνοι, την προαναφερθείσα, δηλαδή «να μην περι-λαμβάνει τον όρο Μακεδονία» ! Αναφέρθηκε και στους Σάϊρους Βανς και Λόρδο Όουενς, που τελείως συμπτωματικά (;) και αυτοί επρότειναν το «nova macedonija. Μήπως ο Υπουργός μας ξέχασε να αναφέρει τι πιστεύει ο Ελληνικός λαός; Ξέροντας λοιπόν  τις επιθυμίες των μεν, τις επιδιώξεις των δε, και τις αγκυλώσεις των άλλων, θεωρώ ασφαλέστερο να πετύχουμε, να αξιώσουμε, το ταχύτερο δυνατό μάλιστα ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, σοβαρά μελετημένο και έξυπνα διατυπωμένο. ΟΧΙ στο πώς θα λέγονται τα Σκόπια. Αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση.

Αλλά, το πώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και δεν ΠΡΕΠΕΙ να ΛΕΓΟΝΤΑΙ  !

Και δεν ΜΠΟΡΕΙ για χίλιους λόγους (αναφέρθηκαν πολλοί στο παρελθόν) οι εκβιαστές και επιστήμονες  παραπληροφόρησης να λέγονται,  ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και γι άλλους τόσους λόγους δεν ΠΡΈΠΕΙ η χώρα των παραχαρακτών και σφετεριστών, να λέγεται  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!.

Όσοι δε, επιχειρούν να ωραιοποιήσουν, να υποβαθμίσουν ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΟΝΟΜΑΤΟΣ, εάν σε αυτό υπάρχει η ΙΕΡΗ λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά και εκείνοι που ανέχονται ΑΚΟΜΗ τις τερατολογίες των ευφάνταστων πλαστογράφων Σκοπιανών, δεν τους αξίζει να λέγονται Έλληνες, να διοικούν Έλληνες και να κατοικούν στην Ελλάδα!   

Related Posts