About us        Contact

Αρθρογραφία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ

Ανακήρυξη του 2017 ως «Έτους Μαρίας Κάλλας»
Μία από τις τελευταίες πράξεις του προηγούμενου Υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά ήταν η με αριθμό ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΕΠΠ/ΤΜ/329642/9656 /3412/ 1 -11 2016, που αφορούσε στην έγκριση του Ενημερωτικού Σημειώματος, του Τμήματος Μουσικής της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού της ανακήρυξης του 2017 ως ” Έτος Μαρίας Κάλλας”.

Cats Eye Of New York City Takes The Podium Yet Again By Winning At The 14th Annual Horizon Interactive Awards Competition

Cats Eye was recognized for their merit with a Gold award in the – Websites – Restaurant / Food category and a Bronze award in – Websites – Real Estate / Consumer Information category. The gold was awarded for their work with Amorelli Realty (Astoria, NY), re-branding for the best website including design, development, and content. The bronze award was bestowed for their work with Soho Café & Grill (Astoria, NY), re-branding for the best design, content, functionality, and online ordering.

Η κοινωνικο-οικονομική κινητικότητα των αποδήμων Ελλήνων

Η θέση και η εξέλιξη των Ελλήνων στις χώρες αποδημίας εξαρτάται από πολλούς προσδιοριστικούς παράγοντες. Από τις πολιτικές και τις παρεχόμενες δομές και υπηρεσίες ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών, από την αρχαιότητα και τη διάρκεια παραμονής, τις πολιτισμικές αξίες, τις συμπεριφορές και τις στάσεις των γηγενών πληθυσμών έναντι των εισερχομένων μεταναστών, κ.ά.

Σημείον εστί ού μέρος ουθέν

«Σημείον[1] είναι παν ό,τι δεν έχει μέρος». Πάνω σ’ αυτήν την κορυφαία ανακάλυψη δόμησαν οι αρχαίοι Έλληνες το μαθηματικό τους οικοδόμημα, ορίζοντας και τα πέντε αξιώματα της γεωμετρίας (Ευκλείδης).

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ “ΣΤΕΦΑΝΟΥ & ΑΡΕΤΗΣ ΤΣΕΡΠΕΛΗ” ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Νέα Υόρκη, Φλάσινγκ:Στο Πνεύμα των Τριών Ιεραρχών, της γνώσης, της σοφίας και της Eλληνικής Oρθόδοξης  Κληρονομιάς γιόρτασαν ιερείς, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, θείοι, συγγενείς και φίλοι, στο πλαίσιο της Εκδήλωσης‘’42η Ημέρα των Γραμμάτων”  του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου  Αγίου Νικολάου, Φλάσινγκ, “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη” που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου μετά τη λειτουργία,  στην  Αίθουσα  “Σαραντάκος”.

Ο αινιγματικός τάφος της Αμφίπολης: η πιο σημαντική ανασκαφή μετά την Βεργίνα

Ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κολόμβου, ΜΑ, MPS, MA δημοσιογράφου-ιστορικού-αρχαιολόγου-εκπαιδευτικού για το MGTVUSA και τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς», του οποίου και είναι επικεφαλής της Επιτροπής Τεχνολογίας και Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας.  «Προμηθεύς»!!!  Το πρώτο επαγγελματικό σωματείο ομογενών εκπαιδευτικών και ο πρώτος επιστημονικός, πνευματικός και ακαδημαϊκός σύλλογος Ελλήνων εκπαιδευτικών της Ομογένειας!!!

Αέρας Τέχνης Και Υψηλής Διανόησης Στην Ομογένεια Της Νέας Υόρκης

Η ‘Ασκητική’ Του Νίκου Καζαντζάκη από την Αγγελική Σάντορα
To MGTVUSA βρέθηκε στο κατάμεστο από το κοινό Σταθάκειο Θέατρο την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 για να καλύψει μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν για την ομογένεια από το Federation of Hellenic Societies of Greater New York και τον κύριο Πέτρο Γαλάτουλα. Επρόκειτο για ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον Έλληνα συγγραφέα ο οποίος κατέκτησε και συγκίνησε τον κόσμο με την δύναμη των ιδεών του, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τα λογοτεχνήματά του και συγκεκριμένα μέσα από το έργο του ‘ΑΣΚΗΤΙΚΗ’

Σαν σημερα γεννηθηκε ο Μεγας Αλεξανδρος το 356 π.Χ

Μακεδόνας στρατηλάτης, από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου. Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη, τις οργανωτικές ικανότητες και την ταχύτητα ενεργειών. Και από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση.

Για τον Άγγελο Σικελιανό (στα 65 χρόνια από τον θάνατό του)

Γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Μαρτίου 1884. Ο πατέρας του δάσκαλος Κεφαλονίτης και η μητέρα του ηπειρωτικής καταγωγής. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο γράφτηκε στην Νομική Σχολή της Αθήνας την οποία εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με την ποίηση και το θέατρο.

Μορφές Eλληνικότητας στην Ελληνική Διασπορά και Προοπτικές Διατήρησης των Δεσμών

Του Βασίλη Τσαπαλιάρη, http://btsapway.blogspot.gr

Όπως έχει κατανοηθεί σε γενικές γραμμές στις κοινωνικές επιστήμες, η ταυτότητα έχει χαρακτήρα δυναμικό και αναπροσαρμόζεται συνεχώς στο πλαίσιο μιας διαλεκτικής σχέσης που συνδέει ένα κοινωνικό σύνολο με τον περιβάλλοντα χώρο, κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Ανάλογα με την εκάστοτε ιστορική εξέλιξη, τις εκάστοτε πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες διαβίωσης των διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Έφυγε» από τη ζωή ο Ντένης Συντήλας

του Αλέξανδρου Κολόμβου, MA, MPS, MAEd, Δημοσιογράφου του MGTVUSA, Ιστορικού-Αρχαιολόγου-Εκπαιδευτικού.

synt1Απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιανουαρίου, 2015 ο γνωστός και καταξιωμένος στην ομογενής Δημοσθένης (Ντένης) Συντήλας, του οποίου το όνομα έχει ταυτιστεί με την Πλατεία Αθηνών (AthensSquare) που βρίσκεται στην Αστόρια στην 30ηΛεωφόρο. Υπήρξε επίσης και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων (Greek-AmericanHomeOwnersAssociation) μαζί με τον επιφανή και δραστήριο ομογενή Γεώργιο Αλεξίου.  Πρωτοστάτησε μαζί του και μαζί άλλα στελέχη της επιτροπής του AthensSquareκαι εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο GeorgeDelisκαι ο PeterValloneστην ίδρυση και αποπεράτωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Hermes Expo International

The Hermes Expo International (Hermes Expo) hosts a series of events held annually in New York and the Philadelphia region featuring exclusive level networking opportunities, professional development seminars, educational panels and a trade show exhibition platform for businesses seeking to grow and expand.
Hermes Expo events attract business leaders from diverse industries and professional services. Hermes Expo events provide unique platforms for companies to showcase their products and services in front of potential customers from the United States and Europe.

2015 Easter: Voyage Through the Peloponnese

Caves of Diros.
Caves of Diros

Dr. Despina Siolas and her husband, Laurentino Ibarra, witnessed the unique Holy Friday Greek Orthodox celebration in Tripoli, Greece. They also decided to take a trip around the Peloponnese. Driving to Mani showed them the rugged Peloponnesian mountainous landscape. They did not stay at a hotel. They picked the traditional Xenonas Elixirion Guesthouses in Karavostasi of Mani. “We picked it because Karavostasi is on the water, the Messinian Gulf,” explained the tourist.

Απόδημος Ελληνισμός

του Ι. Μότση

5,6 εκατομμύρια Ελληνες α’, β’, γ’αλλά και δ’ γενιάς αποτελούν σήμερα τον Ελληνισμό της Διασποράς, τον Απόδημο Ελληνισμό. Με τον όρο “Απόδημος Ελληνισμός” εννοούμε όλους τους ομογενείς του εξωτερικού είτε αυτοί προέρχονται από τον ελλαδικό ή κυπριακό χώρο είτε από τις διάφορες  ελληνικές εστίες που δεν υπάγονται στην κυριαρχία των δύο ελληνικών κρατών Ελλάδας και Κύπρου

Αναλογική Εκροσώπηση Των Πολιτικών Κομμάτων, Διεύρυνση Του Δικαιώματος Εκλέγειν Και Άλλες Διατάξεις Περί Εκλογής Βουλευτών

Σε δημόσια διαβούλευση ο εκλογικός νόμος
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ»
Άρθρο 1
Ηλικία κτήσης δικαιώματος εκλέγειν
Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του π.δ. 26/2012 (ΦΕΚ Α’ 57) «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» αντικαθίσταται ως εξής:

Γλωσσική συνείδηση και Εθνική Ταυτότητα

Δημητρίου Μίχα ,Φιλολόγου καθηγητού-Δ/ντου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

Το θέμα που θα προσπαθήσω να διαπραγματευθώ είναι: Γλωσσική συνείδησι και Εθνική Ταυτότητα” – πώς μέσα από την γλωσσική εμπειρία και γνώσι διαμορφώνεται και η Εθνική μας ταυτότητα. Βέβαια το θέμα για μας τους Έλληνες είναι πολύ μεγάλο και αγγίζει ευαισθησίες Πατριωτισμού , περιούσιου Πολιτισμού που φώτισε όλο τον κόσμο, αλλά και διχαστικές κρίσεις, εκτιμήσεις για το Γλωσσικό Ζήτημα περί καθαρευούσης ή δημοτικής, ή για πιο σύγχρονα θέματα όπως για την λεξιπενία, τον λειτουργικό αναλφαβητισμό , τα Γκρίνγκλις κλπ.

Related Posts